Onze Paarden

Onze Paarden

(klik op een foto voor vergroting en gallerie)

Kwiresja v/d Vossenburght

Kwiresja is een stamboek-drumhorse-merrie van 29 mei 2007. Zij is een veulen van Röesja en Allart van de Asheuvel. Zij is voskleurig en heeft drieënhalf wit been. Röesja is een Clydesdale merrie en Allart van de Asheuvel is een Tinker, met deze combinatie krijg je dus Drumhorse.


Kjelda v/d Vossenburght

Kjelda is een bruinbonte merrie van 2000. Op één tiende punt had zij 1e premie. Kjelda loopt enkel en dubbelspan. Ze doet het goed in de dressuur en kan ook een leuk sprongetje maken. Kjelda word ook gebruikt voor de mensen met een beperking.


Zaza

Zaza haar originele naam is Heidi. Zaza is een voskleurige tinker merrie van 16 maart 2004. Haar ouders zijn onbekend.


Diaz

Diaz haar echte naam is Daisy N-joy. Diaz is een bruinbonte Drum Horse merrie van 27 mei 2007. Haar vader is O'Malley en haar moerder Flame Vegilin van Claerbergen. Ze heeft 1e premie behaald en is jeugdkampioen geworden. Diaz wordt bij ons gebruikt in de lessen.  


Thoran v/d Vossenburght

Thoran is een zwarte Tinker ruin van juni 2007. De schofthoogte van Thoran is 1.58m. Zijn vader is Maestro, en zijn moeder is Shakira. In 2010 is hij goedgekeurd als dekhengst bij het ICS stamboek en bij de drumhorse. Thoran heeft al veel goeie nakomelingen op de wereld gezet.
We hebben Thoran laten castreren in augustus 2012.


Mika

Mika is een donkerbruine kwpn merrie met een koperbruine snoet, geboren in Februari 1996. Haar vader is Slaney XX en haar opa is Formateur, een springhengst. Zelf is ze dressuurmatig ingereden en loopt B niveau. Een sprongetje maken vindt ze ook leuk. Mika is nu met pension en er wordt alleen nog kleine ritjes mee gedaan.


Prospectus J.

Prospectus noemen wij tosti. Het is een vos kleurige Nederlands rijpaard ruin van juni 1997. Zijn vader is Prins Alfred en moeder is Interesting Jibon en beide hebben arabisch bloed. Tosti is dressuurmatig ingereden en loopt M niveau en L niveau voor springen. Tosti is nu met pension en er wordt alleen nog kleine ritjes of wedstrijdjes mee gedaan omdat hij dat leuk vindt.


Vendja v/d Vossenburght

Vendja is een driekleurige tinkermerrie van April 2004. Vendja is een registerstamboek-merrie.
Vendja is een verhaal apart:
Wij werden opgebeld of we bij een paard wilden kijken die zwaar verwaarloosd was. Samen met de dierenbescherming hebben we haar in beslag genomen. Ze zag er verschrikkelijk uit. Ze had sultan hoeven en een verkeerd gebit vanwege rare voeding. Na veel dokteren en speciale zorg is ze geworden hoe ze is. Ze heeft proefjes gereden. Ze houdt niet van in de bak rijden maar des te meer van buiten rijden. De schofthoogte van vendja is ongeveer 1.51 m. Vendja wordt gebruikt in lessen met mensen met een beperking.


Friebel

Friebel is merrie van juli 2006. Ze is een lieve merrie maar kan erg jolig zijn. Deze merrie is bruin met zwarte manen en staart. Friebel is een goedgekeurde drumhorse en is dagkampioen geworden en eerste ster premie. Friebel haar schofthoogte is ongeveer 1.65 m. De veulens die ze op de wereld heeft gezet hebben allemaal een eerste premie behaald.


Sjaroka v/d Vossenburght

Sjaroka is een stamboek tinker merrie, geboren 29 maart 2009. Haar moeder is Denza v/d Vossenburght en haar vader heet Gulliver O’Britain. Sjaroka is het grappigst en ondeugendst van het hele stel. Ze heeft ook hele grappige aftekeningen, 1 bruin oor en 1 wit oor, ze heeft ook één maanoog.


Jerana

Geboren: 15 mei 2007. Een bruine KWPN merrie, vader Casdillo, deze is van Langraf 1. Haar stokmaat is 1,53. Jerana is de pony van Jay. Ze is heel braaf onder het zadel en vind het ook leuk om een sprongetje te maken.


Sjoukje fan't Olde Hoek

Sjoukje is een Arabofries van 1.60 m. Ze is geboren op 28-03-2005. Haar moeder is Zabriena W. en haar vader is Yk Dark Ynte. Sjoukje is een erg lief paard en braaf onder het zadel.


Chopin

Chopin is een KWPN merrie. Ze is 1.70 m. en het is een donkere vos. Ze is geboren op 10-04-2007. Haar moeder is She a lady en haar vader is Jazz. Het is een heel lief paard en is ook braaf onder het zadel.


Sioux

Sioux of Wundering Heights is een Appaloosa ruin van 18 april 2010. Sioux zijn moeder is Shoshone en zijn vader is onbekend.


Gigi v/d Vossenburght

Gigi v/d Vossenburght is een drumhorse merrie. Ze is geboren op 03-04-2011 en ze is een vos. Haar moeder is Friebel v/d Vossenburght en haar vader is Thoran.


Gambia v/d Vossenburght

Gambia v/d Vossenburght is een drumhorse merrie. Ze is geboren op 13-05-2011 en haar kleur is bruin. Haar moeder is Aprilla v/d Vossenburght en haar vader is Thoran.


Zarabi

Zarabi is een bruine hengst geboren op 01 augustus 2015. Zijn moeder is Gambia van de Vossenburght en zijn vader is Faliero, een KWPN hengst.


Luta

Luta (Lutske fan Eibershof ) is een Friese merrie. Ze is geboren op 09-05-2003. Haar vader is Erik en haar moeder is M.B Vrouke. De schofthoogte van Luta is 1.62 m.


Mino

Mino (Fabio v. Stal de Blauwe Stad) is een mini-shetlander hengst. Hij is geboren op 11-05-2012. Zijn kleur is vos. Zijn moeder is Charlinde V. Stal de Blauwe Stad. Mino zijn vader is onbekend.


Urban

Geboortedatum: 22 mei 2001


Lemon
Lemon haar echte naam is Jody. Het is een Appaloosa merrie van 06-05-1998. Ze is geregistreerd bij Vereniging het Nederlandse Appaloosa Stamboek. Vader is Rayo en moeder is Dinky.


           Lipton
Lipton haar echte naam is Majouka. Het is een Appaloosa    merrie van 24 mei 2001. Ze is geregistreerd in het Nederlands mini paarden registratie stamboek.


Hilko V.Stal Tida-Kira (roepnaam: Pino). Geboortedatum: 17 mei 2014


Share by: