Locaties

Locaties

 
Meeden:
Sinds 1 oktober 2016 hebben we een nieuwe locatie in Meeden. Dit is een locatie voor beschermd wonen met de intentie om door te stromen naar zelfstandig wonen. 
 
Appingedam: dagbesteding,
Sinds 1 november 2016 hebben we een nieuwe dagbestedingslocatie. Dit is een melkveebedrijf. Hier kan je alles doen, met en rondom de koeien. Hier is altijd één begeleider aanwezig, dit is ook de eigenaar van het melkveebedrijf. 

Winschoten
Winschoten is de hoofdlocatie. Hier worden de meeste activiteiten gedaan. Wonen, dagbesteding en vrijwilligerswerk. Er word van maandag tot en met vrijdag gewerkt van 9 tot 16 uur.
 
 
Wat doen we hier?
Het werk op de boerderij
Dagbesteding op de Vossenburght biedt:
· Een zinvolle dag invulling
· Structuur
· Rust en regelmaat
· Saamhorigheid en gezelligheid
· Het ervaren van het ritme van de seizoenen
We beginnen de dag om 9 uur en dan is iedereen ook aanwezig op de boerderij. We gaan dan gezellig samen een kopje koffie drinken om de dag goed te beginnen. Ondertussen word er een takenmap ingevuld waarin staat wat iedereen over de gehele dag gaat doen. Iedereen heeft hier zijn eigen inspraak.
Hierna gaan we aan de slag in de stallen, het erf, de weilanden en/ of de kinderboerderij. Natuurlijk hangt alles af van het weer. De dieren staan buiten met mooi weer en binnen bij slecht weer. De dieren hebben voorrang zeggen we altijd. Het is belangrijk dat ze te eten en te drinken hebben en een schoon hok. Wij zijn er hier om voor ze te zorgen. Om half 11 hebben we pauze. Na deze pauze gaat iedereen hun taak van de ochtend afmaken en als dit af is zijn er genoeg andere werkzaamheden op de boerderij bijvoorbeeld:
· Tuinwerkzaamheden: Planten poten, schoffelen, bestraten, snoeien, in de kas groente verpoten, water geven en oogsten. Dit is ook mogelijk in onze groentetuin.
· Het erf moet goed onderhouden worden. Je kan bladblazen of grasmaaien.
· De paarden vinden het ook leuk om aandacht te krijgen, je kan ze poetsen, verzorgen, met ze lopen en zelfs paardrijden. Je kan mee doen aan de paardrijlessen.
· Op de kinderboerderij moeten vaak eieren geraapt worden. Vind je dit leuk om te doen dan is die taak voor jou!
· We hebben binnen de ruimte om je uit te leven met knutselwerkzaamheden. Je kunt kleuren, plakken, knippen, naaien, kleien, textiel bewerken, houtbewerken. Het is ook leuk om bij ons bezig te zijn met het maken van de versieringen voor Pasen, sinterklaas, kerst etc.
· Er is altijd ruimte voor wat nieuws. Hierdoor zijn er altijd veel verbouwing/ kluswerkzaamheden zoals verven, schuren, zagen, timmeren, lassen etc. Lijkt het je leuk om te helpen dan is dit altijd mogelijk.
· We hebben een groot pand waar we met ons allen in leven tijdens de dagbesteding. Hierdoor zijn er ook veel huishoudelijke werkzaamheden zoals koken/bakken, afwassen, wassen, stofzuigen, dweilen, ramen lappen en/ of afstoffen.
· We hebben een theeschenkerij die onderhouden moet worden en in de zomer kan je hier koffie/thee, ijs etc. verkopen.
· Je kan nog het aquarium en de parkieten verzorgen, de vijver onderhouden en vissen voeren, met de honden lopen.
· Koeien voeren, melken, mesten en alle werkzaamheden rondom de boerderij.
· Eén keer in de week worden de boodschappen gehaald. Het is mogelijk om mee te gaan boodschappen doen.
Om 12 uur gaan we gezellig met ons allen lunchen. We respecteren het als we een moment stilte moeten houden voor en na de lunch.
Na de lunch gaan we verder met één van de bovengenoemde werkzaamheden. Om half 3 hebben we de laatste pauze om weer even samen te zijn en wat te drinken en om 4 uur is je werkdag al weer voorbij.

Er is in de tussentijd ruimte om individuele gesprekken te houden. Ook spelen we in op jou individuele leerbehoeftes zoals cursussen, theorie leren voor bijvoorbeeld je autorijbewijs, of beter te worden in rekenen of taal.

We zijn gedurende de dag bezig met jouw persoonlijke leerdoelen die beschreven staan in een persoonlijk begeleidingsplan.

Vanuit de Vossenburght doen we mee aan activiteiten als de ‘samen loop voor hoop’ en ‘NL doet’. Hier kan je je voor inschrijven.
Ook gaan we op leuke uitstapjes zoals naar de dierentuin, op vakantie of lekker winkelen.

Er is natuurlijk altijd ruimte voor leuke ideeën. Hier spelen we graag op in. Al deze activiteiten worden aangepast naar kunnen en willen, deze kunnen heel divers zijn.
Naast de vele genoemde activiteiten hebben we ook nog een ijskraam. Hiermee kunnen we op evenementen staan of op markten. Tevens zijn wij in te huren voor speciale aangelegenheden. Vanuit deze kraam kunnen we vers schepijs verkopen, maken we suikerspinnen en popcorn en hebben we slush puppy.
Op de planning: Een winkel waar we eigen gemaakte producten kunnen verkopen en een houtbewerkingsplaats.
Nieuwsgierig? Bel voor een afspraak naar Monique: 0646267747
Share by: